✨ Mix & match. Køb 2 og spar ekstra 20% på det billigste. 💎💍
Spar 10% ekstra på alt ☀ Summer sale
Menu
Cart 0 0,00 kr.
Kurv

81 75 75 75

Cart 0 0,00 kr.

Hvad er en laboratorie diamant?

Laboratoriedyrkede diamanter fremstilles i laboratoriet og er oprindeligt et lille stykke kulstof, der placeres under høj varme og højt tryk. Efter et par uger er diamanten som en rå diamant, ligesom naturlige diamanter. 

Fra begyndelsen er de rå diamanter som sten, der derefter skæres til den ønskede form – ingen diamanter er derfor nøjagtigt den samme, men alle har unikke egenskaber og former, så selv for laboratoriedyrkede diamanter.Fra starten er diamanter rå som sten, hvorefter de slibes til den ønskede form – derfor er ingen diamanter ens, og alle har unikke egenskaber og former. 

Ved slibning af en diamant gør man det med det udgangspunkt, at man vil bruge så meget af rådiamanten som muligt, og undersøger den derfor grundigt, før man bestemmer formen. Der er utallige diamantformer, men nogle er blevet standard i branchen. Formerne er baseret på matematiske formler og skabt for at gengive så meget glans som muligt.

Diamantformer

Rund brilliant

Prinsesse

Smaragd

Asscher

Pude

Marquise

Oval

Pære

Hjerte

Radient

IGI - Certificeringsinstitut

Laboratorie diamanter er et relativt nyt tilbud på markedet, og derfor er det svært for alle parter at tilpasse sig. IGI er kommet længst med certificering af lab diamanter. GIA er i dag begyndt at certificere lab-dyrkede diamanter, men ikke i samme omfang. Således arbejder vi hovedsageligt med IGI for vores lab-dyrkede diamanter, men kan helt sikkert udvikle alternativer certificeret af GIA, hvis det ønskes, så kontakt os via e-mail, så arrangerer vi det. Forskellen fra udgravede diamanter er, at certifikatet har gule detaljer, og for alle parters sikkerhed står det klart og tydeligt, at diamanten er menneskeskabt.

Hvordan dyrkes diamanterne?

Der er to almindelige metoder til at skabe laboratoriedyrkede diamanter:

1) Højtryk høj temperatur (HPHT)
2) CVD (kemisk dampaflejring)

For højkvalitets bærebare ædelstene er CVD den mest populære metode, som starter med et lille diamant “frø”. Hvert frø er lavet af et gentaget gitter af kulstofatomer – ligesom en naturligt dannet diamant.

Historien bag laboratorie dyrkede diamanter

Dyrkede diamanter, laboratorie-diamanter eller kunstige diamanter; kært barn har mange navne. Man har længe talt om at fremstille diamanter, og mange forsøg er mislykkedes. Flere højtryksanlæg er blevet oprettet, hvor man har forsøgt at presse kulstofatomer under højt tryk og høj varme. Processen har virket, men grundet dårlig kvalitet har man i lang tid kun kunnet bruge disse diamanter til f.eks. industrien, tandlægeerhvervet og knivindustrien. Indtil nu.

Min kurv
Din kurv er tom

Det ser ikke ud til, at du har tilføjet nogle produkter til din kurv endnu.